|
Halfelfújt
2007.01.26. 16:45
halt gyengén sózott, és citromlével ízesített vízben puhára főzzük, lecsurgatjuk és még melegen szitán áttörjük ...
Halfelfújt
HOZZÁVALÓK:
50 dkg fogasszelet,
12 dkg vaj,
10 dkg liszt,
4 dl tej,
1,5 dkg só,
5 tojás,
½ citrom.
A halt gyengén sózott, és citromlével ízesített vízben puhára főzzük, lecsurgatjuk és még melegen szitán áttörjük. Közben 7 dkg vajból és 7 dkg lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel felengedjük és gyorsan simára keverjük. Hozzáadjuk a főtt halat, az 5 tojás sárgáját és jól elkeverjük. Végül az 5 tojás fehérje habját lazán hozzáadjuk. A pudingformát a megmaradt vajjal jól kikenjük, a meghagyott liszttel meghintjük és a masszát beleöntjük. Tepsibe vizet teszünk, abba állítjuk a formát, sütőben 15 – 20 percig gőzöljük.
Tejszínes, citromos vagy hollandi mártást adunk mellé.
| |