|
Halleves vörösborral
2007.01.26. 16:45
A megtisztított, megmosott pontyhúst lefejtjük a gerinccsontról. Levágjuk a hal fejét, farkát, hozzáadjuk a belső részeket és a zöldségeket, sózzuk ...
Halleves vörösborral
HOZZÁVALÓK:
1,5 kg ponty,
15 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
1 babérlevél,
2 gr bors,
2 evőkanál olaj,
6 dkg liszt,
1 citrom leve,
½ l vörösbor,
2 dl tejföl,
só, zsemlekocka.
A megtisztított, megmosott pontyhúst lefejtjük a gerinccsontról. Levágjuk a hal fejét, farkát, hozzáadjuk a belső részeket és a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és kevés vízben másfél órán át főzzük. Kissé kihűtjük, majd szitán áttörjük. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, és feleresztjük a hallévvel. Vörösbort, citromlevet öntünk hozzá, s az így nyert lébe tesszük a halszeleteket. 15 percnyi főzés után tejföllel habarjuk, 1 zsemléből készített zsemlekockával tálaljuk.
| |