|
Pisztrángszeletek parajjal
2007.01.26. 16:47
A tejből, a lisztből és kevés vajból tejmártást készítünk, sóval, a reszelt sajt egy részével összeforraljuk, majd ...
Pisztrángszeletek parajjal
HOZZÁVALÓK:
80 dkg pisztrángszelet,
40 dkg paraj,
10 dkg vaj,
3 dl fehérbor,
4 dl tej,
6 dkg liszt,
2 db tojássárgája,
10 dkg reszelt sajt,
só, bors, szerecsendió.
A tejből, a lisztből és kevés vajból tejmártást készítünk, sóval, a reszelt sajt egy részével összeforraljuk, majd tojássárgájával sűrítjük. Közben a megtisztított parajt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, aztán kevés vajjal, őrölt borssal átpirítjuk és tűzálló tál aljára helyezzük.
A borban a halat megpároljuk, a paraj tetejére tesszük. Leöntjük a mártással, meghintjük a maradék reszelt sajttal, rácsepegtetjük a maradék hideg vajat. Sütőben pirosra sütjük.
| |