|
Kecsege normand módra
2007.01.26. 16:48
A halat megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk, áttörjük. Egy lábasban ...
Kecsege normand módra
HOZZÁVALÓK:
4 db 30 dkg-os kecsege,
30 dkg paradicsom,
1 dl húsleves,
6 dkg zsemlemorzsa,
25 szem kapribogyó,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
½ l tej,
1 evőkanál olívaolaj.
A halat megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk, áttörjük. Egy lábasban kevés olajon megpároljuk és a fokhagymát hozzáadjuk a húslevest, a lecsepegtetett kapribogyót, a borsot és a szurokfüvet. Lassú tűzön 10 percig főzzük. A híg mártást tűzálló tálba tesszük, ráhelyezzük az előkészített halat, megöntözzük olajjal. Ha szükséges, sózzuk. Közepes tűznél 25 percig főzzük.
| |