|
Máltai pite
2007.01.26. 16:52
A halt felszeleteljük, lisztbe mártjuk, majd forró olajban ...
Máltai pite
HOZZÁVALÓK: 75 dkg halfilé,
1 dl olívaolaj,
25 dkg vöröshagyma,
20 dkg paradicsom,
15 dkg olívabogyó,
1 db citrom,
2 db tojás,
1 db tojássárgája,
2 dkg liszt,
só, bors,
kakukkfű,
majoránna.
A halt felszeleteljük, lisztbe mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kihűtjük, kiszálkázzuk, bőrét lehúzzuk. A maradék olajban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomhúst. Addig pároljuk, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a kimagozott olívabogyót, a reszelt citromhéjat és a halat. Megfűszerezzük. Fedővel letakarjuk, 5 – 8 percig együtt pároljuk, majd elkeverjük a felvert tojásokkal.
Egy kis tepsit kikenünk olajjal, belesimítjuk a masszát, tojássárgájával megkenjük a tetejét és közepesen meleg sütőben megsütjük.
| |