|
Párolt törpeharcsa
2007.01.26. 16:53
A halászlékockából 2 dl levet készítünk. Egy lapos ...
Párolt törpeharcsa
HOZZÁVALÓK: 4 törpeharcsa,
1 halászlékocka,
1 dl fehérbor,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál mustár,
1 tojássárgája,
só, bors.
A halászlékockából 2 dl levet készítünk. Egy lapos, hosszúkás tepsit kikenünk vajjal, ebbe beletesszük a gyengén sózott, borsozott halakat. Ráöntjük a bort és a hallevet, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ezután letakarjuk fóliával, forró sütőbe tesszük, és kb. 25 percig pároljuk. A halat melegen tartjuk, de a levét leöntjük róla. Egy tojássárgáját összekeverünk mustárral, és a hal félretett levével, kissé besűrítjük. A törpeharcsát a mártással leöntve tálaljuk.
| |