|
Tonhal gyümölcsmártásban
2007.01.26. 16:53
A tonhalat megmossuk, lecsepegtetjük, majd sós ...
Tonhal gyümölcsmártásban
HOZZÁVALÓK: 50 dkg tonhal,
50 dkg savanykás alma,
1 tubus majonéz,
1 kis darab torma,
2 db szegfűbors,
2 db babérlevél,
citromlé, cukor, só,
1 kis fej saláta.
A tonhalat megmossuk, lecsepegtetjük, majd sós vízben puhára főzzük, amelybe babérlevelet és szegfűborsot teszünk. Leszűrjük. Közben lereszeljük az almát és a tormát, citromlével, kevés cukorral ízesítjük, majd összekeverjük a majonézzel. Kibélelünk egy tálat salátalevelekkel, rárakjuk a halat, és a tetejére halmozzuk a gyümölcsös keveréket. Nagyon jó hideg vacsora vagy előétel.
| |