|
Harcsa rizzsel
2007.01.26. 16:55
A harcsát ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sóval ...
Harcsa rizzsel
HOZZÁVALÓK: 1 kg harcsa,
10 dkg vöröshagyma,
25 dkg rizs,
1 liter csontlé,
1 dl olaj, só.
A harcsát ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sóval bedörzsöljük és állni hagyjuk. Egy serpenyőben olajban vöröshagymát pirítunk, egy másik edényben rizst párolunk (csontlében). Mikor a rizs megpuhult, és hagyma is piros, összekeverjük, és az egészet kivajazott, zománcozott tepsibe téve egyenletesre simítjuk. A harcsaszeleteket kevés paprikával meghintjük, és rárakjuk a rizs tetejére. Sütőben 15 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk a harcsaszeleteket, és a másik felét is 15 percig sütjük. A sütőedényben tálaljuk, citromszeletekkel díszítve, tartármártással.
| |