|
Citromos kecsegebecsinált
2007.02.10. 09:03
A halat kétujjnyi szeletekre vágjuk. Hideg vízben feltesszük főzni, s amikor felforrt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket...
Citromos kecsegebecsinált
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg kecsege,
10 dkg fehérrépa,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg vaj,
1 dl tejszín,
10 dkg gomba,
10 dkg zeller,
10 dkg sárgarépa,
só, bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 dkg liszt,
2 db tojássárgája,
1 db citrom.
A halat kétujjnyi szeletekre vágjuk. Hideg vízben feltesszük főzni, s amikor felforrt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket. A fűszerekből a vöröshagyma hozzáadásával kivonatot főzünk, leszűrjük, majd hozzáöntjük a halhoz. Amikor a halszeletek megpuhultak, kivesszük őket a főzőléből. A visszamaradt zöldségeket összeturmixoljuk, a főzőlével felengedjük, majd világos, vajas rántással mártássűrűségűre készítjük. Kiforraljuk, utánaízesítjuk, tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk, citromlével savanyítjuk, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
| |