|
Tejszínes gombás busa
2007.02.10. 09:04
A halat kifilézzük, és a csontjából, fejéből...
Tejszínes gombás busa
HOZZÁVALÓK:
1 kg hal,
20 dkg gomba,
2 dl tejszín,
3 dl fehérbor,
5 dkg reszelt sajt,
1 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyem,
só.
A halat kifilézzük, és a csontjából, fejéből kevés vízzel alaplevet főzzünk. A halszeleteket besózzuk, a fehérborban puhára pároljuk, majd óvatosan kivesszük az edényből. A párolólében a szeletelt gombát is megfőzzük, az alaplével felöntjük. A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, a gombás mártást behabarjuk vele, megszórjuk vágott petrezselyemmel és kiforraljuk. A kész mártás a halra öntjük, és a forró sütőben rápirítjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
| |