|
Süllő zöld morzsában
2007.02.10. 09:05
A megtisztított, megmosott hal hasüregét sózzuk...
Süllő zöld morzsában
HOZZÁVALÓK: 4 db 30 dkg-os süllő,
½ citrom, 10 dkg zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem, 1 kis ág rozmaring,
4-5 zsályalevél,
olaj, só, bors.
A megtisztított, megmosott hal hasüregét sózzuk, borsozzuk, néhány csepp citromlevet és olajat is adunk hozzá, kissé összenyomjuk, és kívül is bekenjük olajjal, majd a zöld morzsában hempergetjük, ügyelve arra, hogy mindenütt takarja a bevonat. (Zöld morzsa: a petrezselymet, a zsályát, a rozmaringot és a fokhagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a morzsával). Kivajazott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, közepes tűzön 25-30 percig sütjük. Óvatosan előmelegített tálra csúsztatjuk, citromgerezdekkel, petrezselyemlevéllel díszítjük.
| |