|
Csukaszeletek Tormamártásban
2007.03.05. 12:19
A halszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk ...
Csukaszeletek Tormamártásban
HOZZÁVALÓK:
90 dkg halszelet,
15 dkg reszelt torma,
30 dkg reszelt alma,
3 dl tejföl,
5 dkg vaj,
1 citrom leve,
só,bors.
A halszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kivajazott tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük. A tormát, az almát a tejföllel kikeverjük és a sütőből kivett halra öntjük. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük. Sós burgonyával tálaljuk. Adhatunk hozzá tormás babpürét is.
ENNEK HOZZÁVALÓI:
30 dkg szárazbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál ecetes torma,
2 evőkanál olaj,
só, bors.
A babot egy éjszakán hideg vízbe áztatjuk. Másnap friss vízben a megtisztított vöröshagymával és fokhagymagerezdekkel együtt puhára főzzük. Még melegen lecsepegtetjük, és szitán áttörjük. Hozzáadjuk az ecetes tormát, az olajat, kevés sót és őrölt borsot, majd jól kikeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, a hagymás-babos léből keveset öntsünk hozzá.
| |