| Receptek : Harcsapörkölt túrós csuszával |
Harcsapörkölt túrós csuszával
2009.09.05. 11:22
A harcsát megpucoljuk, kifilézzük. A filét felkockázzuk, besózzuk, kevés citromlevet teszünk rá, és állni hagyjuk.
Harcsapörkölt túrós csuszával
Hozzávalók:
0,5 - 1 kg harcsafilé
Füstölt szalonna,
vöröshagyma,
piros paprika,
só,
Piros Arany,
ketchup,
fehérbors,
őrölt kömény,
majoranna,
fokhagyma,
-2 dl vörösbor
citromlé
Túrós csuszához:
Kockatészta,
túró,
tejföl,
füstölt szalonna,
olaj
Elkészítés:
A harcsát megpucoljuk, kifilézzük. A filét felkockázzuk, besózzuk, kevés citromlevet teszünk rá, és állni hagyjuk. Apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk, majd beletesszük a hagymát, és aranysárgára dinszteljük. Beletesszük a felkockázott harcsafilét, és óvatosan meg-megkeverve egy kicsit pirítjuk, "sütjük". Ezután a tűzről levéve hozzátesszük a piros paprikát, a csípős és a csemege Piros Aranyat, a ketchup-ot, a fehérborsot, az őrölt köményt, egy gerezd fokhagymát, egy csipet majorannát, és ha kell még, egy kis sót. (A sóval vigyázni kell, hiszen a harcsát is besóztuk, és a Piros Aranynak is jelentős a sótartalma.) Öntünk hozzá kb. egy-két deci száraz vörösbort, visszatesszük a tűzre, és megfőzzük.
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy kis sót és néhány csepp olajat. Amikor felforrt, beletesszük a kockatésztát, és kifőzzük. Egy lábosban apró kockákra vágott füstölt szalonnát a zsírjára sütünk, erre szedjük ki a kifőtt tésztát. A tejfölt és a túrót összekeverjük (ínyencek egy kevés juhtúrót is keverhetnek bele), majd rátesszük a tésztára, és azzal is összekeverjük.
Tálaláskor a túrós csuszát tesszük vékonyan a tányérra, és a tetejére szedjük a harcsapörköltet. Ízlés szerint tehetünk rá még egy kanál tejfölt is.
forrás: MTV (Pecatúra)
| |