Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
A horgászat jogi szabályozása
A horgászat jogi szabályozása : Általános tudnivalók

Általános tudnivalók

  2007.01.24. 16:32

A horgászat gyakorlásának általános feltételei Magyarországon a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. Törvény szabályozza.


A horgászat gyakorlásának általános feltételei Magyarországon a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. Törvény szabályozza, amelyet legutóbb az Országgyűlés 1999. december 21-i ülésnapján elfogadott CXIX. Törvény módosított. A törvény végrehajtását szolgálja a többszörösen módosított 78/1997. (XI. 4.) FM rendelet, a 73/1997. (X. 28) FM-KTM együttes rendelet, valamint az 56/1997 (X. 21) BM-FM együttes rendelet.

A természetes vizek halgazdálkodását-, amibe beletartozik a halak telepítése, védelme, illetve a halászati és a horgászati tevékenység keretében történő zsákmányolása is – valamennyi fejlett ország törvényi szinten szabályozza. Nem is lehet ez másként, hiszen a halak kifogása természetes életközösségükből olyan beavatkozást jelent az életközösségbe, amelyet egyetlen társadalom sem engedhet szabadjára .Védeni kell az embert körülvevő természetet, annak „egyensúlyát” az élővilág ma már mind nehezebben fenntartó sokszínűségét. Egy-egy állat kiemelését a természetes életközösségből és az ember sajátos céljaira történő hasznosítását csak olyan mértékig engedhetjük meg, amelyet az állományok természetes megújulása vagy az ember tudatos beavatkozása (pl. a haltelepítés) még ellensúlyozni képes.

Ebben a vonatkoztatásban meg kell különböztetni egymástól halastavakat – ahol gyakorlatilag teljes mértékben szabályozott állattenyésztés folyik – és a törvény szerint halászati vízterületeket (természetes állóvizek, folyók, holtágak, bányatavak, víztározók).

Az előbbiekben a rendszeres telepítés, lehalászás, takarmányozás és más technológiai beavatkozások útján a halállomány szabályozása és gyarapodása teljes egészében az ott gazdálkodó személy irányítása alatt van. Az állomány megújulása tehát a gazdálkodó, nem pedig a társadalom érdeke, ezért a szabályozás kevésbé szigorú, gyakorlatilag csak a természetvédelmi és állatvédelmi rendelkezések betartására korlátozódik

 

 

Forrás: Pintér Károly: Horgászati alapismeretek c. könyve.

 

 

     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!