Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
Biztonsági szabályok
Biztonsági szabályok : Horgászat csónakból

Horgászat csónakból

  2007.01.26. 16:18

Aki rendszeresen ...

Horgászat csónakból

 

Aki rendszeresen csónakból, kishajóból, vitorlásról szándékozik horgászni, ismerkedjék meg a Hajózási Szabályzattal (a39/2003.(VI. 13.) GKM rendelet melléklete). A Szabályzat legfontosabb előírása, hogy csónakot és vízi sporteszközt az vezethet, aki

-         14. (gépi hajtású vízi jármű esetében 17.) életévét betöltötte,

-         aki úszni tud,

-         a vezetésben kellő gyakorlattal rendelkezik,

-         ismeri a Szabályzat rendelkezéseit és a vízterület sajátosságait.

Ha több személy tartózkodik a csónakban, már az indulás előtt ki kell jelölni a vezetőt, aki megfelel a fenti feltételeknek és betöltötte 16. életévét (gépi hajtású vízi jármű esetén a 17. életévét). A vezetőnek a beszállás előtt tisztáznia kell, hogy a csónak utasai tudnak-e úszni, és gondoskodnia kell a mentőfelszerelésről. A menetben lévő csónakot csak a vezető engedélyével szabad elhagyni (akár fürdőzés, akár más célból).

Ha valaki csak alkalmasint, nem vezetőként száll vízre, akkor is kell tudnia úszni, kezelni az evezőket, vagy legyen rajta mentőmellény. Kenuból, kajakból, gumicsónakból nem ajánlatos horgászni. Még a kikötőben vizsgáljuk meg a jármű állapotát, legyen benne szapoly (vízméregető), s ha estére maradunk, világítóeszköz. Sötétedéstől világítsuk ki a ladikot, ne üljünk, térdeljünk a peremére. A csónakrögzítésre használt súly a vízbe ránthatja az embert, a letűzőkaró megszaladhat az iszapban vagy eltörhet. Az efféle váratlan esemény az őszi-téli horgászatnál roppant veszélyes. Ha a baj megesett, a vízbe pottyantunk, mielőbb meg kell szabadulni az átázott ruhadaraboktól, és fara felől visszakapaszkodni a ladikba. Ha fölborulna is a csónak, általában nem süllyed el, bele lehet kapaszkodni és kiáltozva segítséget kérni.

 

Forrás: Pintér Károly: Horgászati alapismeretek c. könyve

 

     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!