Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
Az úszós horgászat
Az úszós horgászat : Az úszós horgászat

Az úszós horgászat

  2007.02.17. 09:28

Az úszós horgászatnál horgunk és a botvég között egy felhajtóerővel rendelkező „kapásjelzőt”(úszót) erősítünk a zsinórra...

Az úszós horgászat

 

Az úszós horgászatnál horgunk és a botvég között egy felhajtóerővel rendelkező „kapásjelzőt”(úszót) erősítünk a zsinórra. Hogy a kapás jelzésére alkalmasabb legyen, a zsinórra erősített ólmokkal (melynek tömege rendszerint nem haladja meg az úszó felhajtóerejét) a vízszintre merőleges helyzetbe hozzuk, hogy csak egy kis része, az ún. „jelzővég”, vagy antenna álljon ki a vízből. Az úszó elmozdulásai jelzik számunkra a kapást. Az úszót felerősíthetjük a zsinórra rögzített módon, amikor horgászás közben nem mozdul el a zsinóron, de úgy is, hogy csak egy ütköző segítségével foglalja el helyét bedobás után a vízben(„csúszó úszó”). A rögzített megoldást folyóvízben és általában akkor alkalmazzuk, ha az úszó és a horog közötti távolság, az „ereszték” nem nagyobb, mint a horgászbot hossza. Csúszó úszót vagy botunk hosszát meghaladó vízmélység esetén, vagy akkor használunk, ha a pontos dobás szükséges a horgászat során. Úszós módszerrel a vízoszlop teljes magassága rendelkezésünkre áll, hogy a csalit felkínáljuk.

Az úszó megválasztásánál vegyük figyelembe, hogy annál több és bátrabb kapásunk lesz, minél kisebb felhajtóerejű jelzővég áll ki a vízből. Így a halnak alig kell erőt kifejtenie, hogy az úszót a víz alá merítse. Nagyobb dobásokhoz azonban olyan úszó szükséges, mely több ólmot bír el, hogy messzebbre dobhassunk. A gyors folyóvíz is szükségessé teszi a nagyobb mennyiségű ólmot, hogy a csali mielőbb a fenék közelébe érhessen, és ott tarthassuk. Akkor választottuk meg helyesen az úszót, ha minden körülményt figyelembe vettünk.

Az úszós horgászat csoportjai: finom úszós, közepes úszós és a nehéz úszós horgászmódszer.

 

Forrás: A magyar horgászat kézikönyve

     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!