Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
Főoldal
Főoldal : Egy jó kis baráti peca a Kis-Duna partján

Egy jó kis baráti peca a Kis-Duna partján

Válint Gyula  2011.08.03. 10:13

Az idei horgászévemet a fővárosi Dunának szenteltem. No, de a valaha kék folyó ez idáig nem volt túlságosan kedves hozzám. Elég sokszor próbálkoztam pedig, sokféle csalival. Leginkább azonban csak a „kőharcsák” találták meg a horgaimat és vele együtt az ólmaimat.


Egy jó kis baráti peca a Kis-Duna partján

Az idei horgászévemet a fővárosi Dunának szenteltem. No, de a valaha kék folyó ez idáig nem volt túlságosan kedves hozzám. Elég sokszor próbálkoztam pedig, sokféle csalival. Leginkább azonban csak a „kőharcsák” találták meg a horgaimat és vele együtt az ólmaimat. Persze fogtam azért néhány bánatos keszeget, gébet meg egy kis márnát. A tartósan alacsony főági vízállás nem kedvez a pecásoknak. Utolsó szerelékbeszaggató betlimtől aztán finoman szólva besokalltam.
 
Gabi komám már a tavasz elejétől hívogatott, hogy menjek vele közös horgászatra a kis Dunára. Sokáig nem találtunk, olyan napot ami mindkettőnknek megfelelt volna. Eljött végül az idő amit vártam, és egy szombaton meglátogattuk újra a régi kedvenc törzshelyemet, a „siratófát”.

A horgászat napján még sötétben indultam otthonról. Albin haverommal ugyanis napkeltei találkozót beszéltem meg. Az utak üresek voltak, így nyugodtan megreggeliztem és máris suhantam a rakparton, majd a Soroksári úton. Láttam, hogy az útszéli sünök sem aludtak. Így aztán alig hetvennel gurultam el mellettük. Aznap hajnalban nem készült rólam fénykép.

Kis kitérővel lekanyarodtam a csőhídi pályára, ahol a nagy sötétségben egy ismerőst sejtettem. Villantottam felé kettőt-hármat, mire Józsi a – mert ő volt az - azonnal visszaintegetett. A helyi halőr cimborámmal rég láttuk egymást. Egy kicsit beszélgettünk. Figyelmeztetett, hogy délután négy óráig versenyt rendeznek, és addig nem jöhetek vissza. Elbúcsúztam tőle, és döcögtem tovább a megszokott helyemre.

Sorra hagytam el a jó kis beállókat, miközben egyre több és több horgásszal találkoztam. Kicsit aggódtam,hogy lesz-e szabad helyünk, de minden aggodalmam elszállt, amikor megláttam Albint a fa alatt. Néhány köszöntő szó után nem éppen bíztató hírekkel szolgált. Már az este folyamán lejött a partra, de a sirató fánál semmit se fogott. Később visszagurult a csőhídi helyünkre, ahol egy dévért sikerült csak fognia. Sebaj, kleine fische, gute fische tartja a mondás. Bízott benne, hogy majd most megindulnak a halak, de Józsi szólt neki,hogy mennie kell a verseny miatt. Mondtam, hogy ne féljen, mert velem együtt a halak is megjöttek, és fogunk is párat, ha meg nem, az se baj, mert a belváros zaja után jól esik a csend és a madárcsiripelés, a zöld lombsátor hűs árnyáról nem is beszélve.

Miközben kicuccoltam, megjött a halacskák kapókedve. Albin szépen elkezdte aprítani őket a pickerbotjaival. Még egy meglepetés sügerentyű is a horgára akadt. A növények közül rontott a vízbe belelógatott gilisztára. Én is belevetettem magam a horgászat örömeibe. Az első dobásra volt kapás, amit azonban rendesen benéztem. Elbeszélgettem, de a másodikra már egy szép bodorkát sikerült kibűvölni a partra. Harmadik halam „örömömre” egy durbincs volt.

- Na ne! - mondtam elégedetlenül magamban. - A fővárosi szakaszon a gébek, itt meg ezek a kis dögök találnak meg.
Szerencsémre később több olyat nem fogtam.

Etetőanyagom a már jól bevált és sokat bizonyított dévéres etetőanyag volt. Ezt aztán csontival és pinkivel egészítettem ki és a hozzá tartozó aromásított vízzel kevertem be.

Szerelékemet sem bonyolítottam ezúttal túlzottan. Eleinte gubancgátló, gumigyöngy, forgó, horogból állt. Előkém kezdetben hosszúra hagytam, majd szépen fokozatosan lerövidítettem. Később nagyhurkos szerelékre váltottam, mert a partszéli növényzet egy párszor kisebb gubancot okozott, és meguntam a bogozgatást. Napközben a horgokkal is variáltam. Kezdetben 14-es, majd 16-os és végül 18-as mérettel horgásztam.

Reggelre elkezdődött a totális peca. Dobtunk - vettük a halakat. Sajnos ezen a napon leginkább az aprajával találkoztunk. Kis ez, kis az, na meg amaz… Az igazság az, hogy a kapitális példányok elkerülték a csalijainkat. Pedig bőven kínálgattuk nekik a finomnál finomabb falatokat. Csonti, pinki, szúnyog, csonti/pinki és más kombó lebegtek kikönnyítve, de nem jött a nagy fogás.
Időközben megérkezett Gábor kománk, aki először a féderét rakta össze, majd meccselni próbált, de végül maradt a rezgőspiccezésnél. Leginkább a kicsiket fogdosta, de beköszönt nála egy szép küllő is. Gyors fotó és horogszabadítás után visszakerült őkelme a vízbe. Úgy láttam, hogy kicsit furcsán mozog ezért elkaptam és egy kicsit rásegítettem. Ennek hála azután boldogan úszott tovább. A lelkem megnyugodott a látványtól.

Leszámítva ezt a kis meglepetést, ezúttal nem volt semmi különösebb fogás. Ezért még a déli harangszó előtt Albin hazament. Úgy érezte, hogy neki aznapra annyi bőven elég volt. Jól tette, mert akkor kezdődött a szokásos „holtidő”. Sehogy se ment a fogás. A szomszéd horgász ledelelt. Gondoltam, hogy jó ötlet és követem  a példáját. A hónapok óta tartó derékfájásom miatt azonban nem sikerült elaludnom. Annak ellenére, hogy maximális relaxációs módba állítottam be a fotelemet meg a „tacskós” asztalkámat, nem jött álom a szememre. Így a természetet fotózgattam.

Teltek-múltak az órák és nagy ritkán tudtunk egy-egy hala(cská)t elcsípni.

Délután 4 órakor úgy döntöttünk egy páran, hogy ennyi éppen elég volt, ha a 18-as horgon felkínált 1 szem pinkire nincs pár perc alatt kapás, akkor nincs értelme a maradásnak. Lassan elkezdtünk összecsomagolni. Kivételesen beszákoltam pár halat, mert Imi barátomnak megígértem, hogy ha fogunk sütnivalókat, akkor azokat elviszem neki. Nem szokásom a terítékfotózás, mert alap esetben nem is hordok magammal szákot, de most kivételesen ilyet is láthattok tőlem.

Összességében kiválóan éreztem magam ezen a kis baráti horgásznapon. Jó volt újra a természetben lenni  buszok zaja és turisták hangoskodásai, hajók dudálásai helyett a madarak énekét hallgatni, néha egy-egy futó lihegését hallani és az evezősök életerős csapkodását nézni. Halból lehetett volna több és darabosabb, de a hajnali jelentéshez és a többi horgászhoz képest jó napot zártunk. Mindösszesen hétféle halfaj (bodri, szilva, küllő, durbincs, jaszkó, karika, dévér) tette tiszteletét nálunk, és emellett a kőharcsák megkíméltek.

A verseny egy kicsit kitolt velem. A versenyzők ugyanis nem fejezték be a küzdelmeiket időben, ezért egy kicsit offroadoztam (nem ZékZoliztam), de a lakóterepjáró jól bírta a szolidnak éppen nem mondható emelkedőt.
Zárógondolatként, mindenkinek ugyanilyen hangulatos pecát kívánok a szezon hátralévő részére. No meg egy kicsivel több és nagyobb halat.

Írta: Válint Gyula

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ