Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
Nemes halak horgászata
Nemes halak horgászata : A kecsege horgászata + videó

A kecsege horgászata + videó

  2008.02.17. 08:52

Kecsegére csakis fenékhorgászattal érdemes próbálkozni. Ezt élőhelye, az igen mély, sodró víz egyértelművé teszi...


A kecsege horgászata 

Kecsegét nehezen fogható halnak tartják. Fogási ideje nem köthető évszakhoz, mert minden évszakban jelentkezhet a horgon.

Kecsegére csakis fenékhorgászattal érdemes próbálkozni. Ezt élőhelye, az igen mély, sodró víz egyértelművé teszi. Horgászbotunk semmi esetre se legyen érzéketlen merev „dorong”, mert a kecsege finom kapásait a vastag botvég nem jelezheti jól láthatóan. Jók a 20 – 60 g dobósúlyú, 2,5 – 3,0 mm csőátmérőjű, 2,7 – 3,3 m hosszú hagyományos vagy teleszkópos botok de mióta a feederbotok megjelentek hazánkban is, ezeket is előszeretettel használják. A 3,6 – 4,2 m hosszú „medium heavy” vagy „heavy” feederbotok vékony, érzékeny hegye remekül mutatja a legfinomabb kapást is, és akkor sem hagy cserben, ha többkilós kecsegét vagy márnát akasztunk meg vele. Zabos Géza igen eredményesen horgászott ugyan az általa felgyűrűzött 4,6 – 5,4 m-es, érzékeny végű csőbotokkal, 0,15 – 0,17-es zsinórral!, de az ilyen szerszám csak nagyon gyakorlott, tapasztalt horgász kezébe való és nem engedélyezi a 15 – 20 g-nál súlyosabb fenékólom használatát sem. Arra azonban ő is figyelmeztet, hogy a szerelék finomításának is vannak határai (a fent említett méretek) így célszerűbb a hagyományos botokhoz 0,25 – 0,30-as zsinórt, a feederekhez 0,20 – 0,25-ös zsinórt használni. A vastagabb zsinór használata igen hátrányosan befolyásolja a kecsegekapásokat. Vékonyabb zsinórral a kisebb tömegű ólmot is könnyebben bent tarthatjuk mederben, mert a víz sodra kevésbé fekszik bele, mint a vastagabba. A végszereléket a márnánál leírtakhoz hasonlóan „csúszó-rögzített” ólommal kell szerelni. A látszólag ellentmondásos elnevezésű felszerelés lényege, hogy az ólom az előkén és csúszó gyűrűvel van a főzsinórra fűzve és a horogtól szelepgumi-ütközőkkel van a megfelelő távolságra tartva. Ez a távolság szabadon változtatható. Az ólomelőke mindig egy-két számmal legyen vékonyabb, mint a főzsinór, hogy elakadás esetén csak az szakadjon be. Az ilyen szereléken a horog-ólom távolságot a szelepgumi ütközők ide-oda csúsztatásával tetszés szerint változtathatjuk, arra kell csak vigyázni, hogy az ütközőket, melyeken csupán egyszer fűztük át a zsinórt, mindig megnedvesített állapotban toljuk el, mert különben elvágja őket a zsinór.

Csaliként használhatunk közepes méretű trágyagilisztát, csontkukacot, kisebb halszeletet vagy halhús kockát.

A film első fele:

A film második fele:

     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!