Facebook

Facebook 

Halradar horgászportál a Facebookon. Csatlakozz Te is hozzánk! (Kattints!)

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Növény- és állatvilág
     
Horgászat szabályai
     
Halak csoportosítása
     
Horgászmódszerek
     
Az oldal látogatotsága
Indulás: 2007-01-23
     
Óra

     
Felmérés
Drágának találod-e a 2011-es engedélyárakat és szövetségi hozzájárulásokat?

Igen (30 / 65%)
Nem (3 / 7%)
Hasonlóak a tavalyihoz (9 / 20%)
Az ár miatt nem(tudok) vált(ani)ok engedélyt (4 / 9%)

Szavazatok száma: 46

Létrehozás időpontja:
2011-02-26 08:06:17

Szavazás lezárva:
2011-04-15 09:51:41


Lezárt szavazások
     
Időjárás

Hogy ne érjen meglepetés a vízparton

Időjárás előrejelzés
     
Próbáld ki magad!

Ha szeretnél a Halradar horgászportál társszerkesztője lenni, akkor jelentkezz a rekordlista@gmail.com e-mail címen. Kiből lehet társszerkesztő? Mindnekiből, akinek van ötlete az oldal továbbfejlesztésére, híreket, cikkeket írna a portál számára.

 

     
Nézdd meg őket!
     
Iratkoz fel te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
A szerkesztő

Köszönöm hogy benéztél! Gyere vissza máskor is.

LinkBank

WYW Globál Directory

Magyar Honlap Linkek

Google PageRank

Copyright @Halradar horgászportál

     
Tengeri fajok
Tengeri fajok : Mókushal

Mókushal

  2009.01.13. 16:46

Neve érdekes asszociációkat kelthet: mitől mókushal a mókushal? Esetleg lompos a farka? Vagy mogyorót eszik?


MÓKUSHAL

Hogy miért éppen mókusról nevezték el, arra balladai homály vetül, az azonban biztos, hogy a korallszigetek nagy szemű és még nagyobb szájú kíváncsi éjjeli vadásza nemcsak őshazájában, a trópusi tengerek mentén népszerű, hanem hazánkban is. Főleg álmatlansággal küszködők és éjjel aktív akvaristáknak okoz sok örömet a hasonló életmódot folytató uszonyos. A mókushal ugyanis nappal pihen (hasadékokban és sziklarepedésekben), majd éjszaka vadássza le a szembe jövő kishalakat, apróbb rákokat és ízeltlábúakat. Több változata is ismert, némelyikük remete életmódot folytat, de a többség rajban él. Közös jellemzőjük a hatalmas kerek szem, a recés hátuszony és a durva pikkely.

Bunkert kér

Beszerzése nélkülöz mindenféle izgalmat, nagyobb állatkereskedésekben ugyanis többnyire kapható. A lakóhely kialakítása sem igényel túl nagy áldozatot, akváriumába rakjunk sziklákat és búvóhelynek alkalmas tárgyakat (odvas fát, kisebb barlangrendszert), e nélkül ugyanis nem találja a helyét, depressziós mókushal meg kinek kell. Tengervízi élőlény, így az akváriumába célszerű sós vizet tenni, melynek pH-ja 8,1-8,4 közötti, hőmérséklete pedig 22-26 °C legyen.

Békés jószág, kiváló lakótárs, nyugodtan tarthatjuk társbérletben más halakkal, persze lehetőleg ne piranhával. Gasztronómiai érdeklődése szépen fejlett, így sokkal kisebb halakkal ne tegyük össze, mert esetleg pusztán tudományos indíttatásból kipróbálná, hogy beleférnek-e a szájába az apróságok, ettől meg olyan vágóhíd-jellege lenne az akváriumnak. Alkalmazkodjunk életmódjához, este etessük, lehetőleg mindig ugyanabban az időben, a Barátok közt előtt. Sokat hallott már a nem megfelelően elkészített étel veszélyeiről, bizalmatlan, csak az élőkosztra mozdul, amit személyesen vadász le. Ő ettől érzi jól magát.

Változatai:

Piros mókushal (Sargocentron rubrum) az Indiai- és a Csendes-óceán lakója. Nevéből adódóan piros, testét hosszában fehér csíkok fedik, még a hátuszonyán is vannak fehér foltok.

Piros_mókushal Nagyszemű_katonahal

Nagyszemű katonahal (Myripistis murdjan vagy Ostichthys trachypoma) szintén a Csendes-óceán élővilágát gazdagítja. Kis halrajokban él a korallzátonyok környékén. Színe rózsaszínes-piros, a kopoltyújánál egy jól elkülöníthető barna csíkkal.

Sammara_mókushal

Sammara (vagy vérpettyes) mókushal (Neoniphon sammara) ritka "vendég" hazánkban, büszke is, aki magáénak tudhat egy élő példányt, mivel az élőhelyét elég nehéz reprodukálni egy panellakásban a magyar lakásviszonyok között: a Csendes-óceánban ugyanis 45 méter mélyen vagy annál mélyebben lakozik, csak rajban él, füves és korallzátonyos területeken.

     
Környezetvédelem
     
Akvarisztika
     
Fogási napló
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     
Névnap :)

     
Facebook
     
Halaink horgászata
     
Képek
     
Videók
     
Horgász konyhája
     
Hőtérkép/10 percenként frissül/
Hőtérkép
     
Chat
Kerüld a hirdetést, trágár beszédet!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Partnereink
Tisza - tó tiszafüredi horgászportál

Horgásszunk. hu horgászportál

Pecamagazin

Horgászbázis

Halmánia


     
Frissítés ideje
     

Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!